Senaste artiklar

Senaste artiklar

Olibanum mot hosta

Olibanum mot hosta


Jahapp, då var det dags igen då. Folk är förkylda, hostar och hackar och förutom att man får träningsvärk i magen av hostandet brukar det göra att man sover taskigt och upplevs som allmänt irriterande av familjemedlemmar och vänner.

Jag tycker det är rätt trevligt att ta naturen till hjälp och en fantastiskt fin eterisk olja att använda vid hosta är Olibanum eller Frankincense som den också kallas.

Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

Blir du torr så det knastrar i näsan och ögonen på vintern?
Är du kvinna och i övergångsåldern och har besvär med torra slemhinnor överlag?

DÅ kan havtornsolja vara en räddare i nöden så att säga. Genom att äta havtornsolja regelbundet  upplever många en förbättring och varför inte testa när de innehåller så mycket nyttigt!

Avokadoolja i hudvård

Avokadoolja i hudvård

Avokadoolja utvinns ur avokadon. I avokadon finns massvis med näringsämnen och vitaminer. Genom att kallpressa avokadon kan man utvinna dessa och tillföra dem till huden och håret. Avokadoolja innehåller allt ifrån proteiner, nyttiga fetter till kalium och antioxidanter.


Jag använder avokadoolja i dessa produkter:

Vill du använda ren avokadoolja så hittar du den här!

Ärtskott -Gott, nyttigt, piffigt och billigt!

Ärtskott -Gott, nyttigt, piffigt och billigt!

Ärtskott är en sån där liten piffig detalj som både ser fint ut på tallriken, är gott OCH är nyttigt som 17!  Ärtskott är rika på vitamin C och de innehåller även Vitamin A och Folsyra + en del protein. Som grädde på moset  är de dessutom bland det enklaste som finns att odla hemma i köksfönstret.

Snyggt och hemtrevligt lite sådär på Ernst vis!


Anniqas Kesolimpa utan mjöl

Proteinrikt bröd som är gott att rosta tycker jag.
För den som kör viktväktarmat kan jag nämna att om man skivar man upp limpan i 30 skivor som jag gjort blir det
3 points för 2 skivor. Rätt najs va!Chiapudding och lite matnyttigt om frönas egenskaper

Chiafrön är ett riktigt superlivsmedel. De små svartgråa fröna är sprängfulla av bland annat proteiner, mineraler och kalcium. Chiafrön innehåller mycket omega 3-syror. Två teskedar chiafrön innehåller mer omega 3 än en normal bit lax. Här kan du läsa mera om dess nyttigheter och det kommer också ett recept på världens enklaste frukost eller mellis. -Chiapudding.

  • Enkelt och snabbt mellis framför datorn. Chiapudding med apelsin.