Senaste artiklar

Senaste artiklar

Gör din egen handsprit

Gör din egen handsprit

Nu börjar det bli riktigt knepigt att få tag på handsprit i butikerna. Dags att bli din egen Hemkokare kanske?!

NYHETSBREV

NYHETSBREV

Här hittar du det senaste och även tidigare nyhetsbrev som jag skickat ut. Anmäl att du vill ha mina nyhetsbrev så kommer de direkt i din e-post. 

Här kan du fixa det!

   Promenera - mer än att bara bränna kalorier!

   Promenera - mer än att bara bränna kalorier!

   När jag var liten och gick i låg och mellanstadiet i Stråtjära hade vi ungar en liten grej för oss. Ofta fick man frågan av nån kompis om vi skulle "gå runt" på rasten. Det där "gå runt" innebar att man gick varv på varv runt den pyttelilla skolan och babblade strunt - eller allvar. 


   D-vitamin effektivt mot luftvägsinfektioner

   D-vitamin effektivt mot luftvägsinfektioner

   Av Emma V Larsson, Kurera april 2013

   En studie vid Karolinska Universitetssjukhuset har visat att tillskott av vitamin D3 minskar symptom och antibiotikaförbrukning bland personer som ofta drabbas av luftvägsinfektioner.

   Det är ingen nyhet att D-vitamin bland annat har bra verkan på skelettet, men en ny studie visar att D-vitamin även har effekter på både det naturliga och det adaptiva immunförsvaret. En forskargrupp vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har studerat om vitamin D3 kan reducera antalet luftvägsinfektioner hos personer som ofta är drabbade.


   Olibanum mot hosta

   Olibanum mot hosta


   Jahapp, då var det dags igen då. Folk är förkylda, hostar och hackar och förutom att man får träningsvärk i magen av hostandet brukar det göra att man sover taskigt och upplevs som allmänt irriterande av familjemedlemmar och vänner.

   Jag tycker det är rätt trevligt att ta naturen till hjälp och en fantastiskt fin eterisk olja att använda vid hosta är Olibanum eller Frankincense som den också kallas.

   Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

   Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

   Blir du torr så det knastrar i näsan och ögonen på vintern?
   Är du kvinna och i övergångsåldern och har besvär med torra slemhinnor överlag?

   DÅ kan havtornsolja vara en räddare i nöden så att säga. Genom att äta havtornsolja regelbundet  upplever många en förbättring och varför inte testa när de innehåller så mycket nyttigt!