Recept, ätbart

Recept, ätbart

Anniqas färgrika veckosallad

Ät färgrikt!

Det är ett av budorden i mina julklappsböcker från dottern. Här är det min variant på "veckosallad". Sallad som tydligen håller en vecka... fast min tar slut snabbare! 

Anniqas Frömüsli

Supergod frömüsli som du lätt kan variera smaken på utifrån humör och vad du har hemma. 
I mitt grundrecept blir den rätt snål på kolhydrater och passar till dej som äter LCHF. Nötter är energirikt så man behöver inte så stora portioner av denna blandning för att bli mätt. 

Det går såklart superbra att tillsätta russin, gojibär, torkade bananer, papaya, dadlar... vad du vill men då ska det tillsättas EFTER rostningen.


Anniqas Kesolimpa utan mjöl

Proteinrikt bröd som är gott att rosta tycker jag.
För den som kör viktväktarmat kan jag nämna att om man skivar man upp limpan i 30 skivor som jag gjort blir det
3 points för 2 skivor. Rätt najs va!Anniqas Supergröt

Den här gröten är fiberrik, proteinrik och laddad med mera vitaminer och mineraler än vanlig sketen havregrynsgröt. Varsågod, här kommer receptet.


Ärtskott -Gott, nyttigt, piffigt och billigt!

Ärtskott -Gott, nyttigt, piffigt och billigt!

Ärtskott är en sån där liten piffig detalj som både ser fint ut på tallriken, är gott OCH är nyttigt som 17!  Ärtskott är rika på vitamin C och de innehåller även Vitamin A och Folsyra + en del protein. Som grädde på moset  är de dessutom bland det enklaste som finns att odla hemma i köksfönstret.

Snyggt och hemtrevligt lite sådär på Ernst vis!


Chiapudding och lite matnyttigt om frönas egenskaper

Chiafrön är ett riktigt superlivsmedel. De små svartgråa fröna är sprängfulla av bland annat proteiner, mineraler och kalcium. Chiafrön innehåller mycket omega 3-syror. Två teskedar chiafrön innehåller mer omega 3 än en normal bit lax. Här kan du läsa mera om dess nyttigheter och det kommer också ett recept på världens enklaste frukost eller mellis. -Chiapudding.

  • Enkelt och snabbt mellis framför datorn. Chiapudding med apelsin.