Hälsa

Hälsa

Anniqa kombinerar behandlingar med tillverkning av egna hudvårdsprodukter

Anniqa Löfgren är aromaterapeut och bor och verkar i Söderhamn. Förutom att ge behandlingar tillverkar hon och säljer egna naturligt vårdande produkter som salvor, krämer och deodoranter i sitt företag Hemkokat – Sverige.

D-vitamin effektivt mot luftvägsinfektioner

D-vitamin effektivt mot luftvägsinfektioner

Av Emma V Larsson, Kurera april 2013

En studie vid Karolinska Universitetssjukhuset har visat att tillskott av vitamin D3 minskar symptom och antibiotikaförbrukning bland personer som ofta drabbas av luftvägsinfektioner.

Det är ingen nyhet att D-vitamin bland annat har bra verkan på skelettet, men en ny studie visar att D-vitamin även har effekter på både det naturliga och det adaptiva immunförsvaret. En forskargrupp vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har studerat om vitamin D3 kan reducera antalet luftvägsinfektioner hos personer som ofta är drabbade.


D-vitaminbrist ökar risken för demens och alzheimers sjukdom

Av Emma V Larsson, Kurera aug 2014

En ny, stor studie visar att en brist på D-vitamin ger mycket ökad risk för alzheimer och demens. D-vitamin kan kopplas till många olika sjukdomar, och alltmer forskning tyder på att det också har stor betydelse för hjärnans hälsa.

Jin Shin Jyutsu

De flesta vet att massage är bra för att bota stela muskler, slappna av och dessutom kan det vara väldigt skönt. Men tydligen kan massage av händerna påverka hur vi mår i resten av vår kropp.

Man ska ta hand om sej!

Jag tänkte ta tillfället i akt och vara lite allvarlig.
Det här kortet tog jag på mej själv 2 dagar dagar efter att jag tagit bort en elak knöl i mitt högra bröst, 21 november 2018. Jag kände verkligen mej som en vinnare och som att jag fått en andra chans att leva vidare men samtidigt så fick jag mej en riktig tankeställare och bestämde mej för att göra några förändringar i mitt liv för som ni vet, ingen förändring utan förändring och TÄNK OM det var så att sättet jag levt på fram tills dess faktiskt bidragit till att jag dragit den där oturslotten som man får när man fått cancer...
Hur som helst så bestämde jag mej för att göra lite förändringar och jag har t.ex gått in för att jobba mindre, stressa mindre, försöka få ordning på min sömn (sovit dåligt i snart 50 år...) göra mera roliga saker och skapa mera och vara mera kreativ, må bättre! Det går upp och ner med det där men jag vet var jag har mina mål och stävar efter dem.


Promenera - mer än att bara bränna kalorier!

Promenera - mer än att bara bränna kalorier!

När jag var liten och gick i låg och mellanstadiet i Stråtjära hade vi ungar en liten grej för oss. Ofta fick man frågan av nån kompis om vi skulle "gå runt" på rasten. Det där "gå runt" innebar att man gick varv på varv runt den pyttelilla skolan och babblade strunt - eller allvar.