Olibanum mot hosta

Olibanum mot hosta


Jahapp, då var det dags igen då. Folk är förkylda, hostar och hackar och förutom att man får träningsvärk i magen av hostandet brukar det göra att man sover taskigt och upplevs som allmänt irriterande av familjemedlemmar och vänner.

Jag tycker det är rätt trevligt att ta naturen till hjälp och en fantastiskt fin eterisk olja att använda vid hosta är Olibanum eller Frankincense som den också kallas.
Olibanum är ett aromatiskt harts från trädet Boswellia frereana eller Boswellia sacra. Olibanum är historiskt en högt ansedd ingrediens i rökelse som används i kyrkliga sammanhang och benämns ibland även som "ren rökelse". Det land som producerar mest olibanum samt av den främsta kvaliteten i världen är SomaliaMyrra är en annan växt Somalia producerar i dess like.


Religiös rökelse

Röken från frankincense har i tusentals år ansetts lyckobringande och verksam mot skadliga inflytanden. Särskilt kombinerad med myrra har den använts för rituell rening av rum, ting och människor. Den "rökelse och myrra" som de tre vise männen frambar till Jesusbarnet var närmast tidens första hjälpen-utrustning i länderna runt Röda havet.


Lugnar ner andningen

Oljan är antiseptisk, virushämmande och slemlösande, vilket gör den användbar i vid luftvägsbesvär (hosta, bronkit, astma, förkylning med slem). Oljan kan t. ex. användas i aromalampa eller så tar man helt enkelt bara någon droppe olibanumolja på en servett och andas in djupt genom den. Jag har själv haft jättebra resultat på envis hosta med just det sistnämnda. Vill man ha en friskare doft är det en jättebra ide att ta med någon droppe eukalyptus också.

När jag stod och sålde mina produkter på en mässa för en tid sedan kom en annan utställare till mej och berättade att han hade sån envis hosta. Han var lite stressad över detta då han skulle hålla flera föredrag under helgen och han hostade ihärdigt och okontrollerat. Jag berättade om olibanum och han köpte med sej en flaska och fick några pappersservetter av mej.
Det visade sej senare att han hade klarat av föredragen galant genom att inhalera olibanum. Superkul!


Olibanum till hudvård

Eterisk olja olibanum verkar cellstimulerande och är en vanlig ingrediens i anti-age produkter.
Den passar torr-normal, oren och mogen hud.
Användbar på sår, ärr och bristningar.
I det forna Egypten användes olibanum i föryngrande ansiktsmasker, kosmetik och parfymer.


Här hittar du Olibanumolja om du också vill testa!

Taggar: