Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

Havtornsolja, naturens hjälp vid torra slemhinnor

Blir du torr så det knastrar i näsan och ögonen på vintern?
Är du kvinna och i övergångsåldern och har besvär med torra slemhinnor överlag?

DÅ kan havtornsolja vara en räddare i nöden så att säga. Genom att äta havtornsolja regelbundet  upplever många en förbättring och varför inte testa när de innehåller så mycket nyttigt!


Havtorn är normalt en låg buske som växer i ett tätt bestånd över en stor yta men kan när den får extra goda förutsättningar bli ett litet träd. Varje buske blir normalt 30−50 år gammal. Om du tycker om att äta havtorn kanske du ska satsa på att ha en egen liten odling men annars finns det tex kaplsar med havtornsolja att köpa som kosttillskott


Havtorn som kosttillskott

Havtornsolja är utmärkt som kosttillskott som en del i den inre hudvården. Lider du av torr hud, kliande hårbotten och torra slemhinnor kan du testa att ta havtorn invärtes så ger den effekt för hela kroppen där det behöver ”smörjas”. Jag har sett att man även rekommenderar även havtornsoljan vid problem med stela leder, trög mage m.m. så det är allt en liten bra att ha olja!

Nyttigheter i havtorn
Havtorn är rik på Provitamin A, Vitamin B, C, E, K och Omega 3, 6, 7, 9. Den innehåller även välgörande karotenider, flavonoider och växtsteroler.

Alla som behöver stärka sin hy av olika anledningar kan ge havtornsoljan en chans då den gör stor nytta i hudens återuppbyggnad och återställer elasticiteten. Använd havtornsolja invärtes vid allt ifrån torr hy och akne till svårare tillstånd som t.ex. rosacea, perioral dermatit och eksem och se om det kanske är just det som har fattats. 


Havtornsolja och torra slemhinnor
Havtornsoljan kan ge en fantastisk hjälp för den som besväras av sköra och torra slemhinnor. Jag kan rekommendera 1-2 kapslar av Vidasals Havtornsboost per dag!
Självklart kan man inte garantera att detta hjälper men jag tycker ändå det är värt att prova ett naturligt alternativ.


Se även: HAVTORNSBOOST, 60 kapslar (från Vidasal)


Taggar: