Koppingmassage

Att använda koppor går ut på att man på ett eller annat sätt skapar ett undertryck i en s.k. koppa. Genom att suga upp både muskelmassa och bindväv påverkar man inre funktioner. Blodcirkulationen ökar på det koppade området och syresättningen blir bättre. Koppning stimulerar produktionen av endorfiner, som ökar känslan av välbefinnande, lindrar smärta och gör att musklerna slappnar av. Koppning stimulerar även immunsystemet och kan vara bra om man lätt åker på förkylningar eller lider av allergier.


KOPPINGMASSAGE innebär att man rör koppan över huden. För att detta skall kunna genomföras utan smärta använder jag en vegetabilisk olja, ofta med någon eterisk oljeblandning tillsatt. Jag masserar växelvis på traditionellt sätt med olja och kombinerar detta med kopporna. Koppingmassage går jättebra att kombinera med aromamassage.


EFFEKTER VID KOPPINGMASSAGE

MUSKELAVSLAPPNANDE - Spända och ömma muskler hamnar lätt i en smärtcirkel som är svår att bryta. Genom koppning och koppingmassage får man blodgenomströmningen att höjas och smärtcirkeln bryts. 

BINDVÄVSMASSAGE - Koppningen av bindväven ger en kraftfull cirkulationsökning och utrensning av slaggprodukter i bindväven där fettceller och slaggprodukter finns. 

LYMFDRÄNERING - Lymfflödet ökar och man får en fin utrensning av slagg vilket är bra för hela kroppen, inte bara huden. Efter koppningen är det viktigt att man dricker mycket så man hjälper kroppen på traven lite med utrensningen. 

KOPPNINGMASSAGE PASSAR EJ FÖR:
Personer med blodförtunnande medicin eller som lider av sk. blödarsjuka
Gravida
Barn under 12 år
Hjärtpatienter


Välkommen att boka en behandling!