Anniqas färgrika veckosallad

Ät färgrikt!

Det är ett av budorden i mina julklappsböcker från dottern. Här är det min variant på "veckosallad". Sallad som tydligen håller en vecka... fast min tar slut snabbare!



Här kommer receptet!

  • Ca 1 kg rödkål, strimlad med maskin eller osthyvel
  • 2 färgglada paprikor, strimlade
  • 1 finhackad purjolök eller ev annan lök
  • 1 dl olja (oliv eller raps)
  • 0,5 dl äppelcidervinäger (ev mer)
  • salt
  • italiensk salladskrydda
  • ev svartpeppar




  • Blanda alla grönsakerna i en rejäl burk. Gärna en med bra lock så du kan ruska om/dunka ihop hela salladen sen. 
  • Koka upp 1 dl olja (jag tog hälften mild olivolja och hälften rapsolja. Kallpressat såklart), 1/2 dl äppelcidervinäger, 1/2 tsk salt, 2,5 tsk italienskt salladskrydda, lite grovmalen svartpeppar. 
  • Häll blandningen över grönsakerna. Ruska/skaka gärna ihop den ordentligt.
  • Smaka av med mera äppelcidervinäger, kryddor och salt om det behövs! Jag gillar svartpeppar och preppar med lite extra styrka.

    Det går hur bra som helst att äta direkt men den blir godare av att vila till sej i kylen. 

    Håller i kylen upp till en vecka.



Det färdiga supernyttiga resultatet. Passar till typ allt utom pannkaka!

Taggar: