Anniqas Frömüsli

Supergod frömüsli som du lätt kan variera smaken på utifrån humör och vad du har hemma. 
I mitt grundrecept blir den rätt snål på kolhydrater och passar till dej som äter LCHF. Nötter är energirikt så man behöver inte så stora portioner av denna blandning för att bli mätt. 

Det går såklart superbra att tillsätta russin, gojibär, torkade bananer, papaya, dadlar... vad du vill men då ska det tillsättas EFTER rostningen.



Anniqas Frömüsli

Ingredienser:

  • 100 gram mandel
  • 100 gram hasselnötter
  • 100 gram valnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 2,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 dl nyponskalmjöl
  • 1 dl kokosolja, eko
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt


Smaksättning:

Jag brukar tillsätta lite stevia och osötad vaniljessens men det går även bra att smaksätta med lite honung, vanillinsocker, kanel, kardemumma…. Var lite kreativ och smaka dej fram.


Gör så här:

  1. Hacka nötterna och blanda alla torrvarorna i en bunke. 
  2. Smält kokosfettet och blanda med vattnet. Häll ner i bunken med det torra och blanda runt.
  3. Nu kan du smaka av med stevia, honung, vanillin, kanel eller vad du nu föredrar.
  4. Häll ut allt på en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Rosta i ugnen 150 grader i 15 minuter.
  6. Rör om och torka ytterligare 15 minuter i ugnen.
  7. Rör om igen och sätt in i ugnen men stäng av värmen och låt stå med ugnsluckan lite på glänt. Gärna i nån timme, eller mer, så att müslin blir riktigt torr.


Klart! Ät med fil eller yoghurt.

Taggar: